Online Middengolf Ontvangers

Middengolf Ontvangst via het internet

Vanaf een PC of tablet kan je naar ons luisteren via een echte middengolf ontvanger, deze staan in de omgeving van Leiden op ca. 5 km afstand van de zender.Het is een zo genaamde SDR radio (Software Defined Radio). Met de technologie van vandaag kunnen we gedigitaliseerde radio-ontvangers bouwen die het zelfde werken als een ‘ouderwetse’ radio. De radiosignalen komen binnen via een antenne en daarna worden deze (geheel digitaal) verwerkt door een computer. Deze SDR’s kunnen in een keer een groot frequentie bereik ( bv 10kHz tot 30 MHz) binnen halen. Meerdere mensen kunnen onafhankelijk van elkaar en te gelijkertijd gebruik maken van een SDR.

wikipedia

 

Kijk op de home page of gebruik de volgende link : SDR-1 of SDR-2 . Gebruik Safari, Firefox, Chrome of Opera , IE werkt niet.

SDR 1 KiwiSDR

Info over deze SDR : http://kiwisdr.com/

Gebruikte loop antenne : ALA1530